Geotalo Aurinkovarasto

Mikä on Aurinkovarasto? Aurinkovarasto on Suomalainen innovaatio, jossa on aurinkoenergia, lämpöpumpputeknologia ja nykyaikainen tekninen tila toimivaksi kokonaisuudeksi irrottamalla kokonaisuus omaksi yksikökseen. Miksi näin? Eikö olisi mukavaa ajatella teknistä tilaa, joka ympäri vuoden pyrkii hyödyntämään aurinkoenergiaa asukkaiden hyödyksi ja täten pienentämään sähkölaskuamme.

Aurinkovarasto on erinomainen ratkaisu. Miksi tunkea tekniikka väkisin ahtaaseen tilaan ja hankaloittaa oleellisesti tulevaa ylläpitoa ja huoltoja. Liian usein lämmönlähde sijoitetaan jo ennestään ahtaaseen kodinhoitohuoneeseen tuhlaamaan tärkeitä neliöitä. Aurinkovarasto on vaihtoehto tällekin asialle. Aurinkovarasto on erillinen tekninen tila, oma erillinen rakennus, jonka suurempi kattolape muodostuu kahdestatoista sähköä tuottavasta valopaneelista. Paneeliston koko on noin 20m2.

Uudisrakentajalle Aurinkovarasto antaa erityistä lisäarvoa jo rakennusaikana monissa asioissa. Aurinkovarasto toimii heti taukotilana, varastona ja jos halutaan voi tilaan sijoittaa myös vesi- wc:n, vaikka vain rakennusajaksi. Sähköpääkeskus voidaan sijoittaa Aurinkovarastoon, kuten myös vesimittari. Näin työmaalla on alusta alkaen valmiit sähköt ja lämmin vesi. Työmaalle saadaan heti käyttöön ilmaista aurinkosähköä.

Nykyajan rakentaja ei tarvitse vanhaa asuntovaunua tai merikonttia, jotka jossain vaiheessa on pakko tontilta poistaa. Aurinkovarasto hoitaa montaa asiaa heti ja on siisti kokonaisuus, joka myöhemmin toimii myös lämpimänä varastona.

Aurinkovarastosta on moneksi! Kehitys ei ole pysähtynyt ratkaistuaan uudisrakentajan tarpeet. Aurinkovarasto voidaan liittää kiinteistön sähkökeskukseen ja tuottaa sinne sähköä omalla aurinkovoimalalla ja näinollen pienentää sähkön ostomäärää. Valikoimista löytyy myös täysin valtakunnan verkosta irti oleva versio. Esimerkiksi vapaa-ajan asuntoihin, joissa valtakunnan sähköverkkoon liittäminen on joko liian hankalaa tai kallista, löytyy Aurinkovarastovalikoimasta hyvä ratkaisu.

Yhteistyökumppanit: